Відео доказ: Допомога не є марною – чернівецьке авто рятує життя у зоні АТО

0
202
Загрузка...

Переважна більшість тих, хто збирає гроші на вулицях, на перефарбовування доріг для потреб армії або тяжкохворих, є елементарними шахраями. Про це розповідають керівники провідних волонтерських організацій.

“Випадків, коли їх” хапали за руку “чимало. На цю тему навіть багато журналістських розслідувань було, Але вражає верх цинізму цих” волонтерів”. Їм наплювати, що поширюється інформація про їхнє шахрайство”, – розповідає голова правління громадського об’єднання “Народний тил “Георгій Тука.

Боротися з таким явищем, можна радикальними заходами, аж до рукоприкладства, адже за законодавством таких “волонтерів” не “притулиш”. Як правило, у них зареєстрований благодійний фонд і, можливо, не один. Таких персонажів неодноразово “ганяли” під час Майдану, але через кілька днів вони з’являлися знову. Найстрашнішим те, що подібні “волонтери” підривають  довіру суспільства до справжніх волонтерів, а дійсно нужденні люди перестають вірити, що їм зможуть допомогти благодійники.
І дійсно, останнім часом люди почали менше допомагати волонтерським організаціям. Певно і через кризовий стан у країні та через вище наведені факти. Але ми хочемо звернути увагу читачів, що все ж допомагаючи перевіреним організаціям, ми допомагаємо саме бійцям і нужденним. 141127-nimtsi-avto-ATO-fakty (13)

Яскравим доказом став відеоролік  в мережі інтернет, на який ми натрапили, про ДУК 5-й Окремий Батальйон – загін “Госпітальєри”. У сюжеті ми побачили чернівецьке авто, яке  допомагає рятувати життя людям та розвозити харчі місцевим жителям. Ми вже писали декілька місяців тому, як благодійники з Німеччини привезли мікроавтобус і передали його на передову добровольчому корпусу. Тож гуртуватись і допомагати треба, але з холодною головою, як на передовій, але через перевірених  людей.

Як “німаки педантичні”, допомагали “гайдамакам недорізаним” і навпаки

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ