Що і чому чернівецькі депутати вирішили недоказати президенту (вирізаний текст)

0
345
Загрузка...

Депутати Чернівецької міської ради звернулися до президента Петра Порошенка щодо нормалізації тарифної політики, проте повний текст звернення був гострішим, але його «урізали». Чому?

 

Що саме вирішили недоказати Порошенкові чернівецькі депутати і чому?

Один з депутатів Володимир Бешлей оприлюднив повний текст звернення, прокоментувавши це на своїй сторінці у соціальній мережі так:

«Що не прочитає Президент України, або за що постраждав мікрофон?

Вчора з боями Чернівецька міська рада прийняла звернення до Президента Петро Порошенко щодо припинення антинародної тарифної політики Уряду. Однак посіпаки мера виключили зі звернення текст про обіцянки Яценюка, який вже став правонаступником тіньових схем Януковича.

P.S.: Червоним маркером виділено текст, який не прочитає Президент».

 

Ось виділений текст, який був вирізаний зі звернення:

«Чомусь усі передвиборчі обіцянки залишилися пустими словами. Кожен наш громадянин знає, що Україна сама добуває газ, якого достатньо. Аби забезпечити потреби усіх мешканців країни і що ціна видобутку становить не більше 70 доларів США. Про це говорив і сам Яценюк у 2013 році, коли перебував в опозиції.

А тепер він про це чомусь не говорить. І з мовчазної згоди значна частина українців вже у найближчі місяці опиниться на межі виживання.

Чому населенню продають дорогий російський газ? Чому не надавати газ власного видобутку, як було обіцяно до виборів?

Сьогоднішні непрофесійні дії Кабінету міністрів уособлюють безвідповідальне ставлення до необхідного соціально-економічного забезпечення життя людей усієї країни.

Складається враження, що Кабмін став правонаступником корупційних і тіньових схем в енергетичній сфері режиму Януковича. Усі Облгази та Обленерго в країні як і належали, так і далі належать олігархам. Чому українці, які ледве-ледве зводять кінці з кінцями, у яких фактично вкрали ці підприємства, повинні їх (олігархів – прим. fakty.cv.ua) збагачувати?»

 

А тепер текст звернення після корекції:

Шановний, Петре Олексійовичу!

Звертаємо до Вас, як до гаранта Конституції, як до державного діяча, який своїми діями показує, що стоїть і продовжує стояти на захисті людей – громадян України.

26 лютого 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла Постанову № 220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню», згідно з якою знову в рази збільшується ціна електроенергії для населення.

З березня 2015 року ця ж структура прийняла Постанову № 583 «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що встановлюється для потреб населення». Цим фактично прийнято рішення про підвищення цін на газ для населення в сім разів.

Чергове запровадження нових тарифів на природний газ для населення та зростання цін на електроенергію, інші комунальні послуги призведе до переходу значної кількості українців з статусу малозабезпечених в жебраки, фактично поставить людей на межу виживання.

Кожен наш громадянин знає, що Україна сама добуває газ, якого достатньо, аби забезпечити потреби усіх мешканців країни і що ціна видобутку становить не більше 70 доларів США. Чому б не реалізувати населенню газ власного видобутку?

Тому просимо вас, як Президента України, для нормалізації тарифної політики і упередження соціальної напруги, вжити наступні заходи:

– скасувати Постанови НКРЕКП №220 та №583, якими передбачено підвищення тарифів на електроенергію та газ для населення України,;

– зобов’язати НКРЕКП разом з Міністерством палива та енергетики розробити процедуру надання газу для населення тільки власного видобутку, з відповідними цінами. Сумарні сплати за комунальні послуги не повинні перевищувати 15% сумарного доходу сім’ї;

– припинити діяльність на газовому та енергетичному ринках непрозорих компаній, що сповідують тіньові методи роботи та створюють необхідність стрімкого підвищення цін на газ та електроенергію тощо;

– надати Наказ Міністерству соціальної політики терміново скласти реальні реєстри громадян – тих, хто потребує компенсацій;

– розробити механізм компенсацій витрат для населення і тільки після цього вивчити доцільність підняття цін.

Доцільність чи недоцільність підвищення тарифів на газ та електроенергії, їх розмір має бути обговорено експертами на широкій дискусії, і можливо, частково підвищення тарифів є виправданим, але воно повинно відбуватись в законний спосіб, прозоро, з урахуванням інтересів кожного українця.

 

Враховуючи нагальність та високу соціальну значимість проблеми міська рада вирішила звернутись до обласних міських, сільських і селищних рад України з пропозицією підтримати це звернення, – повідомляє прес-служба міської ради.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ