Підприємця, який продав неякісні бронежилети, взяли під домашній арешт

0
781
Загрузка...

Підприємець і відставний військовий Олександр Демчучен, який продав партію неякісних бронежилетів, відправлених міською владою в зону АТО, взятий під домашній арешт.

Про це повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області Микола Нємцов:

– Слідством проведено дві експертизи, – каже Микола Нємцов. –  Встановлено, що продані бронежилети не відповідають вимогам захисту, які були вказані у супровідних документах до них. ​Структура бронежилета немає кевларового прошарку, який би гасив кінетичну енергію кулі і не давав би осколкам розлітатися. Отже сам бронежилет небезпечний для того, хто його носить. При влученні кулі, осколки можуть пошкодити шию та нижню частину тулуба.

Окрім того, як повідомляє times.cv.ua, встановлено, що супровідні документи підроблені. Їх просто скопійовано з мережі Інтернет.

Правоохоронці оголосили про підозру підприємцю Олександру Демчучену, який продав амуніцію, і взяли його під домашній арешт.

Інтернет-ресурс times.cv.ua звертає увагу на тому, що колеги «дивно» помилилися, подаючи цю інформацію:

«Цікава, однак, реакція преси. Зокрема інтернет-видання “Молодий буковинець” у такій важливій справі раптом припустився цікавої помилки(?). Зокрема, у повідомленні писали

“Першими проблему з бронежилетами виявили самі ж бійці, які взялися їх випробовувати безпосередньо у зоні проведення антитерористичної операції“.

Ну як же так? Усі памятають, що першими проблему виявили ті, хто відстрілював бронежилети у Чернівцях. Ось, як це було:

А далі вже відбулися дивні речі. Як зясувалося вже потім, бронежилети на той час вже їхали до АТО. Хоча, це якось дивно. Спочатку перевіряють, як правило, а потім відправляють. А не роблять це одночасно, чи навіть навпаки)). Одразу було виявлено і ще дивні особливості чернівецьких бронежилетів. Після невдалого відстрілу проблему миттєво підняв Володимир Бешлей, який спробував зупинити відправку. І дзвонив, і писав листи Каспруку, навіть у Фейсбук.

Beshley-povidomlenya-Kaspruku-broniki

Але щодо нього зайняли дуже цікаву позицію, звинуватили у деструктиві та дискредитації. І крізь ці звинувачення дуже туго доходив конструктив Бешлея, що бронежилети то-самопальні, судячи з усього. Тим не менш із скрипом тоді ж зібралася позачергова сесія, яка визнала бронежилети неякісними і прийняла рішення щодо того, щоб їх забрали із зони АТО. Але… ніхто і пальцем не поворухнув.Протягом кількох місяців. Їх забрав через якийсь час той же невгамовний Бешлей, за що його знов звинуватили у деструктиві. І ніхто не почув конструктива: не місце неякісним бронежилетам у зоні АТО. До речі, хто не знає неякісні бронежилети іноді вбивають. Коли куля пробиває пластину, і мала б пройти навиліт, але повертається від іншої пластини і робить з тіла фарш. Або коли через неякісну конструкцію бувають рикошети у незахищені частини тіла. Добре, що там, куди ці бронежилети потрапили – просто не стріляли. А скільки чекали експертизи

Отже, є помилки , у яких є глибокий сенс. Видання пише: “Першими проблему з бронежилетами виявили самі ж бійці, які взялися їх випробовувати безпосередньо у зоні проведення антитерористичної операції“.  Для чого взагалі це уточнення? Неправильне уточнення. Навіщо воно?))) Хтось відчуває свою провину, хтось хоче нести корективи у  історію із бронежилетами? І одразу видає “больову” точку».

***

Позачергова сесія: кому бронежилети, а кому – депутатські iPhone

***

Журналіст «2+2» здивований різними поглядами чернівецьких колег на проблему неякісних бронежилетів

***

Від підприємця, який продав неякісні бронежилети, вимагають терміново повернути гроші

***

Скандальні «броніки-топіки» вилучили у бійців і повертають до Чернівців (фото)

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ