Перинатальним центром і не пахне, а обладнання припадає пилом на складі

1
583
Загрузка...

Чернівці, лишаються єдиним обласним центром, в якому нема перинатального центру. А так все гарно починалось, це видно і по настрою очільників мидичної галузі Бковини, на фото вище. Незважаючи на те, що створення перинатального центру могло би суттєво знизити в області малюкову і материнську смертність, у 2014 році фінансування будівництва центру було призупинене (на його добудову у цінах 2013 року потрібно ще 50 млн. грн.). У зв’язку з цим, для збереження будівлі від несприятливих факторів навколишнього середовища за майже мільйон гривень коштів районних бюджетів торік вдалося навести покрівлю на прибудові основного корпусу, де планували розгорнути операційний блок. Про це інформують у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Як повідомила директор Департаменту, доктор медичних наук, професор Оксана Андрієць, з огляду на зупинення будівництва перинатального центру, Департамент охорони здоров’я не перший місяць клопочеться щодо можливості використання бодай частини обладнання, придбаного для нього, котре більше року лежить без діла на складах. За її словами, МОЗ України не заперечує, а ось Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступило проти. Свою відмову воно мотивує тим, що відповідно до законодавства медичне обладнання не входить до переліку об’єктів, які можуть безоплатно передавати у комунальну власність (обладнання планували розгорнути у пологовому будинку №1, котрий на сьогодні виконує функції обласного перинатального центру). Щоб вирішити цю колізію, Департамент ЧОДА надіслав відповідні звернення до різних інстанцій та звернувся по допомогу до народних депутатів від Чернівецької області, повідомила О. Андрієць.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

1 коментар

  1. Андрієць хоче на Шару затягнути нове обладнання до свого колишнього місця роботи з якого вона отримує реально великі відкати, ну і з Юзьком ще ж треба поділитися, а що просто так ї грав

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ