На Чернівецький національний університет подали до суду

0
363
Загрузка...

Чернівецька журналістка Громадського радіо та антикорупційного порталу Corruptua.org Надія Бабинська подала судовий позов до Окружного адміністративного суду області проти Чернівецького національного університету за відмову в задоволенні інформаційного запиту.

Як раніше повідомляв ІМІ, ректорат Чернівецького національного університету відмовив  журналістці надати інформацію про свої зарплати, премії, надбавки та допомоги адміністрації вишу.

12 березня відповідний судовий позов був отриманий канцелярією Чернівецького окружного адміністративного суду. В судовому позові, який журналістці склав юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін, йдеться, що відмова надати запитувану публічну інформацію є протиправною, такою, що суперечить вимогам чинного законодавства України і порушує право на отримання інформації.

В позовній заяві йдеться, що, відмовивши у задоволенні інформаційного запиту Чернівецький національний університет порушив вимоги ч.2 ст.34 Конституції України щодо права на отримання інформації, оскільки вигадане ними обмеження в доступі не ґрунтується на законі, норми, що регулюють правовідносини щодо доступу до публічної інформації стосовно розпорядження бюджетними коштами,  право на отримання відкритої за режимом доступу інформації, необхідної, в т.ч., для реалізації своїх завдань та функцій.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ