Депутати-добровольці зустрілись на передовій, де триває… «українізація» (фото)

0
515
Загрузка...

На фото на фоні зруйнованого моста в зоні АТО «засвітились» в інтернеті депутати міської ради Олег Громадський та Андрій Кавуля.

 

На прохання fakty.cv.ua, Олег Громадський, який, як ми вже повідомляли, несе службу в Станиці Луганській, пояснив, що вони з Андрієм зустрілись на в’їзді до Слов’янська з Артемівська, і там же сфотографувались на фоні зруйновного моста:

Приємно було в зоні АТО несподівано зустріти земляка, товариша та ще й колегу-депутата.

Ще б пару депутатів, і можна було б там проводити засідання депутатської групи?

(Сміється – fakty.cv.ua). Тим більше, що ми з однієї комісії – з питань економіки, підприємництва та туризму. Але, на жаль, ми бачились лише пару хвилин.

 

А другого дня Олег Громадський розповів на своїй сторінці в соціальній мережі про те, як вони з побратимами допомагають мешканцям Станиці Луганської і як там на очах проходить процес «українізації»:

Під час контролю роздачі продуктів, які надано в Станицю Луганську, завдяки всесвітній продовольчій програмі ООН – WFP, декілька днів постійно спілкувались з місцевими жителями, в форматі роз’яснювальної та інформаційної дискусії, часом переходячи на дружні розмови. Розмовляли з ними українською мовою, багато з них в свою чергу пробували також вести діалог, переходячи на українську та підбираючи слова…:) А дехто знає українську досконало.
Побратим з Коломиї, Петро Бойчук (позивний «Крук») на початку роздачі зробив людям оголошення, що список черговості отримання продуктів «повішенний на тому СЛУПІ»:), чим викликав легке незапокоєння та паніку серед присутніх. 🙂 Довелось перекласти це слово і речення в цілому.:) На моє оголошення, що жителі вулиць Степана Бандери, Романа Шухевича та Героїв Майдану отримують пакунки поза чергою, – ніхто не відгукнувся… 🙂 На жаль, подібних таких назв тут не має. Є Піонерська, Комсомольська, Свердлова, Крупської, Калініна, Щорса, 70 років ВЛКСМ та інші назви пострадянської епохи. Але є вулиця Тараса Шевченка.

Вітання з мешканцями в наступні дні: «Слава Україні!», і відповідь від них: «Героям Слава!» стало традиційним.
На клуб, де відбувалась видача гуманітарки WFP, «Крук» повісив прапор України під оплески місцевих жителів.
У нашому батальйоні багато хлопців з Коломиї та Львівщини, вони виключно спілкуються українською мовою, і в колективі, і на патрулюваннях, і на інших заходах… І їх цілком нормально розуміють.
Слава Україні!

fakty.cv.ua

***

Українських вояків у зоні АТО атакують пропагандистськими СМС-ками

***

Чернівецький депутат розказав, як усвідомив, що подався в АТО не даремно (фото)

***

Ще один чернівецький депутат їде добровольцем в зону АТО

***

Відео: Чернівецький депутат присвятив відеоролик пам’яті Героїв

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ