За рік українці оплатили картками ПриватБанку покупок на 45 млрд. грн.

0
156
Загрузка...

Найохочіше власники банківських карток розраховуються в продуктових магазинах і супермаркетах. На частку продуктів харчування припадає 75% від загальної кількості безготівкової оплати покупок.

У 2014 році через мережу ПриватБанку українці оплатили банківськими картками в 1,5 раза більше покупок, ніж у 2013 році. Як повідомила прес-служба ПриватБанку, за підсумками минулого року обсяг транзакцій в мережі POS-терміналів банку перевищив 45,5 млрд грн (32,6 млрд за підсумками 2013 року) і становив більше половини від загального обсягу оплати покупок картками в Україні.

«Ми можемо впевнено сказати, що в Україні банківські картки витісняють готівку. Ми наближаємося до європейських країн за рівнем безготівкових розрахунків, – говорить Заступник Голови Правління ПриватБанку Роман Негинський. – Незважаючи на істотні втрати мережі на Сході та в Криму, ПриватБанку вдалося зберегти динаміку розвитку інфраструктури приймання карток. Ми продовжуємо розширювати ефективну мережу терміналів, що дозволяють оплачувати карткою швидко та безпечно, а також отримувати переваги. Наприклад, безпроцентну розстрочку «Оплата частинами».

За даними ПриватБанку, минулого року середньостатистичний житель України розплачувався за покупки банківською карткою 17,3 раза. При цьому сума середнього чека в 2014 році зросла порівняно з 2013 на 29% – з 143 до 177 грн.

Найактивніше використовують банківські картки жителі Києва, Дніпропетровська, Харкова та Одеси. 76% від загальної кількості безготівкових витрат українців у 2014 році припадає на оплату покупок у продуктових магазинах і супермаркетах. Також українці активно розплачуються картками в аптеках, на АЗС, у магазинах одягу та взуття, побутової техніки, у кафе та ресторанах.

Підключитися до послуги «Еквайринг» від ПриватБанку можна будь-яким зручним способом: на сайті банку, у «Приват24 для бізнесу» (меню «Послуги» > «Еквайринг» > «Завка на підключення») або найближчому відділенні.

ПриватБанк – лідер в Україні з розвитку мережі POS-терміналів. Сьогодні в українських торгових точках працює 113 тис. терміналів банку. У кожному другому магазині, де встановлено POS-термінал ПриватБанку, у разі оплати карткою можна отримати бонус (до 20% від вартості покупки), а в кожному четвертому – розрахуватися за товари за допомогою програми «Оплата частинами».

Щодня через мережу POS-терміналів ПриватБанку в Україні оплачують покупки понад 700 тис. осіб, з яких 490 тис. – клієнти банку, 210 тис. – власники карток інших банків.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ