Польовий та Твердохліб не словом, а ділом – за зелену енергетику

0
586
Загрузка...

Ситуація в країні і світі підштовхнула буковинців встановлювати різноманітне енергозберігаюче обладнання.

Так на початку опалювального сезону та стартом зимового функціонування “Льодового майданчика” його власник Павло Польовий встановив склопакети, які генерують тепло завдяки електриці, що дозволяє опалювати певну частину господарських приміщень. Великим плюсом є те, що вони були винайдені у нас в Чернівцях, в ІНСТИТУТІ ТЕРМОЕЛЕКТРИКИ НАН України.

Технологія виробництва склопакетів з  високими енергозберігаючими характеристиками – приведений опір теплопередачі. Додатковим елементом, який  покращує теплотехнічні властивості скління, являється інтегрування у  склад склопакету системи електропідігріву.

В  якості активного опору використовується нанесений на скло суцільний прозорий шар із оксидів благородних металів. Обігріваючий  шар знаходиться всередині склопакету, що  виключає будь-яку можливість контакту з ним. Обігріваючі  склопакети встановлюються в  будь-які конструкції та  приміщення будь-якого призначення (мансардні  вікна, фасади, зимові  сади, зенітні  ліхтарі,  атріуми, басейни, оранжереї і  т.п.), як  в похилих,  так і  вертикальних площинах, незалежно від габаритних розмірів та  конфігурацій. Вони  використовуються при виготовлені нових чи встановлюються в уже  існуючі конструкції.

Обігріваючий  склопакет:

•    Вирівнює різницю температур внутрішнього скла та  повітря  в  приміщені. В результаті змінюється  циркуляція повітря поблизу  скла.

•    Запобігає утворенню конденсату на  поверхні  скління.

•    Може  бути використаний, як  додаткове  джерело тепла, поряд з  усіма відомими системами опалення. Такий вигляд опалення найбільш подібний до природного джерела  тепла – сонячного. В цьому  випадку температура обігріваючого скла  не перевищує 40°C.

•    Дозволяє автоматизувати підтримку постійного мікроклімати  в приміщені.

•    При склінні конструкцій даху, дозволяє швидко видаляти сніг та  лід  з поверхні. Значно знижує металоємність несучих конструкцій і підвищує їх  безпеку, усуваючи додаткові снігові  навантаження.

•    Дозволяє  максимально ефективно використовувати природне освітлення.

Теплова  потужність, яка  виділяється поверхнею склопакетів з електронагрівом, складає від 20 до 350 Вт/м2 в залежності від мережі змінного струму напругою 220 В чи 380 В частотою 50 Гц із заземленням, котре  дозволяє автоматично регулювати температуру  поверхні  склопакету.

Також promin.cv.ua розповів про пані Оксану, яка двадцять років прожила в Австрії. Тамтешній досвід з використання сонячної енергії вирішила втілити вдома, у Кіцмані. До минулого року встановити “сонячні” панелі на власному подвір’ї українцям забороняло законодавство. Тепер же користуватися енергією сонця може кожен.

Пропонуємо сюжет про заощадливу буковинку:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ