Депутат міськради розказав про «шкурні» земельні питання наступної сесії (відео)

0
585
Загрузка...

Публічність може заважати владі приймати «незрозумілі» рішення, зокрема, із земельних питань, які потім опиняються в центрі резонансних скандалів.

 

Таку думку висловили деякі місцеві депутати після чергових «земельних непорозумінь». Цю тезу швидко втілив в життя депутат міської ради і представник громадського руху «Справедливі Чернівці» Володимир Бешлей, який на прес-конференції перед сесією у приміщенні Українського Народного дому (вул. Ломоносова, 2) «розсекретив» ті «шкурні» земельні питання, які будуть розглянути відповідно до порядку денного.

Темою зустрічі з пресою було оголошено: «Ветерани Партії Регіонів далі деребанять Чернівці». Як виявилось, ця тема перетиналась із земельною.

Отож, за словами Володимира Бешлея, на наступній сесії одним з «шкурняків» буде питання встановлення кіосків по Проспекту Незалежності, 82-86. Цікаво, що свого часу «головний автомайданівець» Олексій Коломієць, який був членом міськвиконкому, звинуватив самого Бешлея в «протягуванні» цього питання. Проте створена вже Олексієм Каспруком комісія незаконності в діях депутата не виявила.

За словами Бешлея, цю схему ініціював і лобіює вже декілька років депутат Ілля Прокопович Романюк, який є ветераном Партії регіонів. Він методично лобіював це питання і наступного четверга сесія мала би вже «освятити» право на розміщення поблизу названих будинків семи кіосків. Але далеко не всім місцевим мешканцям ця перспектива сподобалась, адже вони зазначили, що втрачають місце для відпочинку, прогулянок. На їхнє звернення Бешлей відреагував.

Ще одне «шкурне» земельне, за словами депутата, пов’язане з колишнім регіоналом Ігорем Урсуляном (пов’язаним з газовим бізнесом). Справа стосується ділянки по вул. Хотинській, 49, яку виділили під літній майданчик і паркінг. Але потім її передали іншому підприємцю, за яким, зазначає Бешлей, стоїть Урсулян), та ще й змінили цільове призначення – вже під будівництво газової заправки. На це рішення, як зазначає Бешлей, тодішній секретар міськради Віталій Михайлішин наклав вето. Термін оренди цієї ділянки завершився, а в четвер рада спробує його продовжити. А далі, припускає п. Володимир, можуть знову повернутися до питання дозволу на будівництва газової заправки.

Третє «шкурне» земельне питання Володимир Бешлей пов’язує з колегою-депутатом Володимиром Жаровським, який у 2008 р. придбав виробничі приміщення на Складському провулку, після чого міська рада надала в оренду земельну ділянку площею 1,09 Га, за користування якою за ці роки він не сплатив майже 2 млн. грн., але, як зазначає Бешлей, хоче й надалі це робити.

Володимир Бешлей припускає, що в міській раді відбувається «бартер»: колишні регіонали голосують за «шкурні питання» представників «Народного фронту» і навпаки…

Щоправда, Жаровський до Партії регіонів ніби не входив. Хоча був позбавлений партквитка ВО «Батьківщина» за співпрацю з регіоналами.

fakty.cv.ua


В тему

Повідомлення від прес-служби міської ради

Сесії міської ради рекомендовано залишити без  розгляду  питання  про  встановлення сервітуту  на дві земельні ділянки

Виконавчий  комітет міської ради 24 лютого  прийняв рішення  рекомендувати сесії  міської ради залишити без розгляду звернення двох підприємців про встановлення  сервітутів на земельні ділянки за адресою  проспект Незалежності,84-86 для  будівництва та обслуговування  будівель торгівлі (розміщення торговельних павільйонів).  Площа  першої земельної ділянки  становить 0,0032 га, другої – 0,0030 га.

Виконавчий комітет міської ради звертає увагу депутатів, що аналогічні рішення про встановлення сервітутів на земельні ділянки у Чернівцях, прийняті у попередні роки, вже оскаржені  прокуратурою у судовому порядку і  скасовані   судовими рішеннями як  протиправні.

Міський голова Олексій Каспрук, коментуючи  зазначене рішення, звернув увагу, що  за зазначеною адресою  один із підприємців  вже самовільно розширив площу торговельного павільйону  і  міська  рада оскаржує його дії в судовому порядку, ще один підприємець також  намагався здійснити самозахват землі, який було зупинено силами  районної ради та  треста зеленого господарства. На цій ділянці було проведено  роботи із відновлення земельного  покриття. Районній раді доручено  розробити проект благоустрою зазначеної території з урахуванням побажань мешканців.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ