Серед головних проблем мобілізації – недовіра до керівництва держави, армії…

1
341
Загрузка...

Мобілізацію, четверта хвиля якої розпочалась 20.01.15, ускладнюють і самі працівники військоматів. А головні проблеми – недовіра людей до керівництва держави, армії, несправедливість, недостатнє забезпечення військ найнеобхіднішим. Так вважають сільські голови Новоселицького району.

 

21 січня 2015 р. на нараді сільських голів – членів Новоселицької районної Асоціації сільських і селищних рад, за участі військового комісару району С. Горбишена, керівників району Р. Кригана та В. Балти, сільські голови назвали головними проблемами мобілізації, що розпочалася, недовіру людей до керівництва держави, армії, несправедливість, недостатнє забезпечення військ найнеобхіднішим, яке до того ж ускладнюють самі працівники військкоматів. Останнє стосувалося ситуації у с. Костичани. Як розповів сільський голова Олександр Мунтян, на Водохреща у сільську раду приїхала «делегація» працівників військкоматів, здебільшого – обласного. При цьому їхній візит здавався більше схожим на наліт. На чолі поважних гостей був заступник обласного воєнкома Ісаков.

Замість розпитати про хід мобілізації, розпочали фактично допит. Така ж ситуація виникла у с. Припруття, куди також прибула «мобілізаційна бригада» на чолі з Ісаковим.  Загалом, полковник Ісаков відзначився ще раніше, коли на трибуні за участі цих же голів учинив рознос, оперуючи недостовірними даними. Втім, і сільським головам, котрі заявляють про те, що призовом і мобілізацією в їхніх селах займатиметься громада і жоден військовозобов’язаний не піде в армію без дозволу громади, варто почитати закони. Сільські голови говорили довго, емоційно і змістовно, пролунало чимало слушних ідей і пропозицій, зокрема щодо практичних порад із проведення мобілізаційних заходів, поводження у тих чи інших ситуаціях, що можуть виникнути, залучення громадськості, проведення роз’яснювальної роботи.

Вирішили, що спільно, намагаючись уникнути створення напружених ситуацій продовжать мобілізацію і призив, шукатимуть добровольців Крім усього – вирішили ініціювати зустріч голів сільських громад зі священнослужителями району, метою якої є обговорення спільних дій задля збереження миру і спокою в районі.

Андрій Романцов, rayoninfo.info

***

4-та хвиля: мобілізовують артилеристів, танкістів, стрільців, медиків, водіїв і Ко

***

Кого обмине четверта хвиля мобілізації з 20 січня 2015 р.

***

У Чернівцях, на контрактній основі, створюють піхотний полк

***

На Буковині масово тікають від мобілізації за кордон

***

У січні 2015 почнеться нова хвиля мобілізації, – кажуть в столиці

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ