Порошенко підписав указ про виїзд за кордон військовозобов’язаних чоловіків

1
3017
Загрузка...

Президент Петро Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації в 2015 році.

Згідно з указом, Кабінет міністрів має опрацювати питання законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Кабінет міністрів повинен розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про внесення змін до закону “Про військовий обов’язок і військову службу” в частині нормування питання звільнення з військової служби під час мобілізації (на особливий період) військовослужбовців з метою забезпечення ротації особового складу; про доктрину соціального захисту та психологічної реабілітації осіб, які постраждали при виконанні обов’язків військової служби в Україні, – повідомляє unian.ua.

Генеральний штаб Збройних сил повинен вжити невідкладних заходів щодо укомплектування військових комісаріатів військовослужбовцями з відповідним рівнем професійної підготовки, зокрема, з питань мобілізації, та опрацювати питання підвищення ефективності органів військового управління, в першу чергу шляхом доукомплектування офіцерами запасу.

Також спільно з МОЗ оборонне відомство має вдосконалити процедуру проходження медичного огляду військовозобов’язаних, які призиваються на військову службу під час мобілізації в особливий період, передбачивши механізм запобігання необгрунтованому наданню відстрочки від призову за станом здоров’я.

Указ підписано з метою забезпечення переходу національної економіки на функціонування в умовах особливого періоду, мобілізаційного розгортання ЗСУ, інших військових формувань.

fakty.cv.ua

Загрузка...

1 коментар

  1. Не розумію, які можуть бути дискусії про те, чи законно це чи ні, адже тут пишуть http://www.pravoconsult.com.ua/chi-zakonna-zaborona-viyizdu-za-kordon-vijskovozobovyazanim-2/, що в Конституції України в ст. 33 сказано, що кожному гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право покидати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Законом – це військовий і надзвичайний стан. Якщо нема ні того, ні другого, то як МЗСУ чи КМУ може ввести таке обмеження?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ