Ексклюзивно: святкування у Дніпропетровську (фото)

0
844
Площа, де колись стояв Ленін, а тепер місце дитячих веселощів!!!
Загрузка...

За останній рік Січеслав ( теперішній Дніпропетровськ) став оплотом всього українського і “жидобандерівського”. Думаю вам буде цікаво дізнатись як тут на свята, з перших вуст. Доля склалась так, що я народилась у цьому славному місті, а тепер проживаю у “Маленькому Парижі”(не в ресторані)))).

Сьогодні, 1 січня 2015 року, я вирішила поділитись з Вами своїми враженнями і емоціями від міста Дніпропетровськ, де я цього року вирішила зустріти Новий Рік. В мене є така нагода розповісти, як мешканці цього міста готувалися до свят! Скажу відверто, я не буду порівнювати Дніпропетровськ з Чернівцями, бо у Дніпропетровську я виросла, це моя мала батьківщина, а Чернівці для мене стали казковим європейським містом. Це зовсім різні міста, тому нема сенсу. А от про налаштування і традиції святкування можна. А настрій не святковий, це не дивно, за 200 кілометрів від Дніпропетровська – Війна! І тут це відчувається більше ніж на Буковині. Новий рік ніхто не скасовував, проте усі кажуть що будуть з меншим розмахом, ніж зазвичай святкувати. Також цього року забороняються феєрверки і люди розуміють чому… Місто прихистило багато переселенців, поранених, дітей, треба розуміти, що для них кожен гучний звук викликає стрес, а діти взагалі дуже лякаються. Заборона була, але феєрверки теж були, кому війна, а кому свято.

Все ж таки було де і як розважитись малечі та і дорослим. За традицією, головна ялинка міста завжди палає святковими вогнями у центральному парку імені Глоби. Вже так з роками склалось, як завжди її висота складає 26 метрів і складена вона з 12 тисяч ялових гілок. Це Вам не справжня цільна красуня, що стоїть у нас на Соборній площі
Але у місті з’явилось і дещо нове!!! Цього року вперше на площі Героїв Майдану, (на тій самій площі де стояв до повалення Ленін) відкрили казкове містечко прикрасою також стала новорічна ялинка 29 метрів, хоча і вона штучна!!! Стояв істукан, і заважав відкрити таку красу в самому центрі міста, то хоч якась користь від того, що Ката повалили. Також вперше тут працюватиме каток під відкритим небом, але й цим не здивуєш. По всім площам, паркам, будинкам культури, театрам, циркам, відбудуться святкові заходи. Взагалі у місті плануються новорічні концерти, вистави, шоу, фестивалі та багато-багато іншого…

Так, одразу в очі кидається, що влада намагається відволікти містян від буденності і постійної напруги, та це важко зробити, бо у всіх на вустах, навіть за новорічним столом «війна», «олігархів змінили олігархи», «на заводах скорочення», «новий губернатор(Коломойський) ставить на прибуткових державних підприємствах своїх людей»…. Де реформи? Де жити по новому? Тут в містах мільйонниках, де купа заводів це невдоволення відчувається надзвичайно гостро. Ми в Чернівцях навчились, як то кажуть, «крутитись», самим на себе працювати, а у Дніпрі, Запоріжжі, Маріуполі, Харкові…люди більш соціально не захищені, працюючи на великих заводах, вони залежні від дій влади…. Звідси і небезпека невдоволення.

 Та, все ж всюди однаково, українці більше за все бажають миру нашій Країні…

Fakty.cv.uа

Фото автора(цікаві фото будуть додані)

4 години до нового року, Площа "Героїв Майдану"
4 години до нового року, Площа “Героїв Майдану”
Ялинка, а було "воно"...
Ялинка, а було “воно”…
Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ