Буковинці знають, де можна дешевше купити долари

0
1633
Загрузка...

Разом із нещодавнім стрибком валютного курсу в Україні і активізацією “чорних” мінял, бо міжбанківський курс, суттєво відрізняється від ринкового, підприємливі буковинці знайшли вихід із ситуації, як купувати валюту дешевше і без суттєвих обмежень. Але тут ми знову маємо завдячувати географічному розташуванню і близькість до кордону з країною ЄС.

Суть законної “оборудки”: людина вносить гривні на картковий рахунок банку. Звісно сума не маленька, бо потім з тими картками їде до сусідньої Румунії. А їхати із 1000 гривень, нема сенсу. Там знімає у банкоматах тамтешні леї, завдяки картці українського банку. За леї купує долари в румунських, як приклад, Сучавських обмінниках, або у тих самих мінял, там вони теж є! Враховуючи всі витрати, дорога, обмін, комісії – “зелений” виходить в районі 17 гривень. Повертаючись на Батьківщину – лишається тільки в плюсі.

Беручи до уваги, що сьогодні мій товариш, купував на чернівецькому ринку їх по 20 грн., рахуйте самі яка виходить різниця, лише на одному доларі. Хоча вже зараз можна почути якісь здогадки експертів, що чи менеджмент банків спробує викорінити зняття грошей в прикордонних регіонах, хоча як? Чи сама держава втрутиться в цей процес, щоб “обміни” не набули масштабних розмірів. Як на мене, ті хто масово і у великих розмірах цим займається, надалі знайде вихід і буде підмінювати, бо “валютників” теж не зачіпають, а от зачепить тих, хто цими вояжами, як у гарячі 90-ті, заробляє на кусень хліба.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ