Особливі умови для особливих дітей

0
645
Загрузка...

3 грудня у Чернівцях на базі обласного центру «Особлива дитина» (Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів)відкрили комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Школа життя». Відкриття стало можливим за сприянням обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, а також меценатів краю. Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, на спорудження комплексу витрачено 800 тис. грн. коштів з обласного бюджету та 80 тис. грн. – спонсорської допомоги. На жаль, все більше діток народжуються з особливими потребами, тому такий комплекс вкрай потрібен буковинській громаді.
У новому корпусі центру діятимуть кабінет та кімната сенсорної інтеграції, ігрова та творчі кімнати тощо. В середньому центр може щорічно набирати до 300 дітей з усієї області. Головна мета комплексу – допомогти дитині з особливими потребами відновити або ж розвинути рухову активність, посприяти психологічній реабілітації маленького пацієнта та його різносторонньому розвитку.
Тепер тут щорічно навчатимуться до чотирьох сотень маленьких буковинців із особливими потребами. До його складу входять стаціонар на 20 місць, групи денного перебування та спеціально обладнані кабінети, у яких діти проходитимуть групову реабілітацію.
В урочистостях з нагоди відкриття центру взяли участь в. о. заступника голови обласної державної адміністрації, директор Департаменту соціального захисту населення Олена Верига, голова обласної ради Михайло Гайничеру, заступник міського голови Олександр Паскар, в. о. директора Буковинського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» Тетяна Закрутна, діти з обмеженими фізичними можливостями, їх батьки та громадськість краю.
Сподіваємось, що цей комплекс допоможе маленьким буковинцям та на те, що кожного року кількість пацієнтів у ньому буде зменшуватись.

                                                                                                                         Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua  

Фото: mtrk.com.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ