Фото: Водоспади краси поруч з нами – це варто подивитися!

2
2135
Загрузка...

Кожного разу, наближаючись до нового водоспаду, з посиленням гуркоту води, посилюється серцебиття. Уява малює його казковий образ. І ось останній поворот і ніби через дверцята старої шафи ми потрапляємо у зовсім інший світ.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (1)

Всі твої картини уяви виявляються нікчемними копіями справжнього шедевру природи. Кудринецький водоспад творець виконав у стилі «пострадянського під’їздизму», — нерівні розбиті сходи та висока вологість 🙂 Щоправда запах зовсім інший. Свіжий післядощовий подих прохолоди лісу з легким та ніжним ароматом ялівцю та буку і солодкуватими ягідними нотками ожини, малини та афин. Мабуть саме так пахне свобода.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (2)

Всього пару годин і знову хвилювання, перед черговим знайомством. Кожен раз як перше побачення. Стоїш, чекаєш, нервуєш. Щохвилини перевіряєш чи бува не став годинник, прислуховуючись до його тікання. Мусолиш у руці той скромний та сором’язливий букет. Вона з’являється, і ти знову забуваєш про все на світі.

Водоспад Черник після невеличкого каскаду, різко повертає наліво і зривається з висоти 5 метрів вихваляючись перед всіма своїм міцним прозорим біцепсом.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (3)

Щоб зрозуміти його потрібно обов’язково завітати до нього. Послухати, що він говорить. Подивитись як він насолоджується досконалістю кожної своєї краплі. Ніби в армреслінгу позмагатись з ним силою, і поважно визнати свою поразку.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (4)

Зранку я прощаюсь з Черником, щоб після важкого підйому та спуску, нестерпної і спекотної маршрутки і ще кількох кілометрів пішки опинитись у новому Едемі.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (5)

Навіть, якщо ти бачив ці водоспади раніше на фото в інтернеті при підготовці походу, опиняючись біля нового витвору природного мистецтва, ти розумієш наскільки ще недосконалі фото та відео-технології у передаванні усіх барв та звуків, що вихоплюють очі та вуха вживу.

Біля ріки Салатрук, утворилось невеличке крижане та прозоре озерце.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (6)

Його живить своїми кристально-чистими водами невтомний та нестримний водоспад Салатручіль.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (7)

Суворе, з зеленим мохом на чолі каміння, роз’єднує його навпіл створюючи справжній стереогуркіт водяних потоків.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (8)

На ранок я прощаюсь з ним, а він у відповідь посміхається у дзеркальному відображенні озера.

2014-vodospady-Ponom-fakty.cv.ua (9)

Я відправляюсь на пошуки нових водоспадів, щоб знову відчути хвилювання і посилене серцебиття від першої зустрічі, справжній подив від його холоду, відчуття, що зараз захлинешся надлишком кисню у безпосередній близькості, по-боксерські міцні та точні удари води по тілу і, звичайно ж, ту неймовірну музику, що нагадує за своєю величчю та потужністю «Оду до радості» Бетховена.

 

Фото і текст: Олексій ПОНОМАРЕНКО

***

Фото: Світло-хмарна вистава або Хом’як чекає любителів гірських пригод

***

Визначні пам’ятки (Чернівці, Буковина) / Достопримечательности (Черновцы) / Sights (Chernivtsi, Bukovyna)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ