Пішла на сесію міської ради, потрапила на «Привоз»

2
293
Загрузка...

  Отож насолоджуйтесь враженнями і легким звітом не просто людини, яка вперше побувала на зібранні народних обранців, якщо можна «це» так називати, а й людини (автора наступних рядків), яка взагалі раніше майже не цікавилась політичними подіями. І сьогоднішній «довгий» і непростий день з його всіма подіями для когось – просто буденний робочий день, а для мене – ще й нові емоції і враження, а отже все, що напишу, буде «по-дитячому» просто і безпосередньо, без зайвої «аналітичної» складової та «експертності».

 Поїхали!… Сьогодні з самого ранку, а це 9.00 перед початком 57 сесії VI  скликання, біля Ратуші відбувся мітинг. Чернівчани зібрались з різних приводів. Хтось прийшов скаржитись на збільшення тарифу на проїзд, хтось (перевізники) – навпаки. Також були люди які «вийшли» проти забудовників “Сонячний острів” люди скаржились що там будується незапланований торговий центр, а 5-ти поверховий будинок перетворити на 9-ти. Однак сесія розпочалась і розпочалась вона з гімну України, все по плану, на скільки зрозуміла я. Також на початку сесії виголосив  присягу депутата міської ради – Василь Каглянчук (керівник ПМК 76), Олексій Каспрук розпорядився видати депутатське посвідчення і значок Василю Івановичу. Тут я подумала – «якесь все монотонне»…. Але…

  А далі було веселіше… Усі почали сваритись один з одним. Може це і норма для засідання обранців, «еліти» толерантних Чернівців, але я відчула себе не в Маленькому Парижі, а на «7 кілометрі» Південної Перлини…. Бешлей вимагав замінити броньовані жилети, які за рахунок Калинівського ринку були закуплені і передані хлопцям ще у липні (бо вони неякісні, вони не стримують кулю 5.45 калібру). Зі слів: «Очолити комісію пропоную особисто меру» кричав він (саме кричав, як Хлопчик із свіжим номером газети десь у Парижі 19 ст.). Очільник міста запропонував вилучити з проекту рішення пункти, що передбачають конкретні дії, та створити чергову контрольну комісію, яка вкотре займеться вивченням проблеми. Коли зберуть достатньо інформації, пропонують знову скликати позачергову сесію, на котрій знов розглянуть це питання – певно, війна вже тоді завершиться. З цим погодились врешті-решт, і проголосували. Потім пан Чесанов сварився і вимагав відмінити тариф 3 гривні на проїзд і провести дослідження з цього питання, долучити спеціалістів, на що Олексій Павлович відповів, мовляв, у Львові та Тернополі на таке дослідження пішли мільйони гривень. Також на міській сесії не менш 2-х годин приділили  виступаючим представникам комплексу “Сонячний острів”, і тим, хто проти них (мешканці, які поруч з забудовою мешкають), але не до чого так і не дійшли.

 Перше!!!!!! Питання порядку денного прийняли лише близько третьої години дня. З бюджету виділили 237 700 гривень для двох родин, це одноразова грошова допомога сім’ям загиблих військовослужбовців.

  І прийняття навіть цього, єдиного, питання супроводжувалось сварками і сперечанням – хто отримав квартиру незаконно, а хто купив якусь нову машину…. Ну, ось і кінець робочого дня наших обранців – 16.00. Надзвичайно «продуктивного» на мій “хлопський розум”…. А так як я звичайна мешканка нашого міста і зовсім віднедавна отримала в руки досить поважне репортерське посвідчення (тут я без іронії), то наведу приклад сьогоднішнього дня моєї подруги, тендітної дівчини Юлі, яка весь день не розуміла, чим я таким зайнята, що трубку не можу підняти і з «розпачу» писала СМС мені…:) А встала вона о 7.00, дитину нагодувала, переоділа, чоловіка на роботу відправила, дитину вдягла, гуляти з нею пішла, спати потім вклала, вечерю зготувала, попрасувала, прибрала, дитину побавила…. і о 18.30 чоловіка з роботи зустріла…. І це в неї не кінець «робочого» дня…. Тільки у мене виникають сумніви хто працює, а хто…..

P.S. Під час суперечок Олексій Каспрук у себе на Фейсбуці теж встиг поділитися емоціями і враженнями: «Якесь дежавю, повторення історії з Федоруком чотириричної давнини. Чесанов, Бешлей і “група товарисчей” хочуть розігнати виконком. Потім взятись за мене. Я міський голова, обраний громадою, і буду звертатись до громади за підтримкою. Відновлення влади “тушок” в Чернівцях не буде».

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ